top of page

De weg van verandering Clinckart Paul

Praktijk voor individuele en relatietherapie:

Seksualiteit

Sekstherapie

Seksualiteit kent vele lagen: eigen persoonlijke gevoelens en fantasieën, partnerschap, liefde en lust, schuld en onschuld, trouw en ontrouw. Het is een wereld van uitersten.

Het is niet het belangrijkste in iemands leven, maar het is een natuurlijke behoefte, die komt na een dak boven je hoofd en eten en drinken

Daarna komt seks als een belangrijke gezonde behoefte. Heel weinig mensen zijn vrij in het beleven van seksualiteit. De meesten onder ons hebben seksuele blokkades, trauma’s of kronkels die gevormd zijn door afwijzing, frustratie en pijnlijke ervaringen. Een evenwichtige seksualiteit is essentieel om een tevreden leven te leiden en je goed in je vel te voelen. Seksualiteit is een thema dat in therapie te weinig aandacht krijgt.

Zoals alles in het leven wat je goed wil doen, vraagt het extra aandacht en zorg. Als we willen dat onze tuin mooi is moeten we daar heel wat tijd aan besteden, willen we lekker koken, fijne nieuwe dingen maken, vraagt dat tijd en aandacht. Met seks is het niet anders, als je er iets moois wil van maken. Het gaat over verkennen van je grenzen maar ook grenzen aangeven en verleggen. Daar zijn we in therapie mee bezig in alle discretie en respect.

We kunnen seks ook niet loskoppelen van onze hele persoonlijkheid. Een goede seksuele relatie begint niet bij seks, maar bij onze hele persoonlijkheid. In therapie rond seksualiteit hebben we het dus niet alleen over jouw seksualiteit maar over je hele persoon en je dagelijks functioneren.

Heel vlug wordt duidelijk dat tevredenheid op het ene vlak zijn invloed heeft op het andere en omgekeerd.

De therapie bestaat uit :

  • Gesprekken

  • Lichaams- en energetisch werk

  • Ademtherapie

  • Thuisopdrachten

Hier kan je mij bereiken : 011/37.17.37

bottom of page