top of page

De weg van verandering Clinckart Paul

Praktijk voor individuele en relatietherapie:
Relatietherapie

Relatietherapie

De huidige tendens is dat mensen veel te vlug uit elkaar gaan. Men begint en eindigt relaties met een vanzelfsprekend gemak. Meestal is een scheiding het gevolg van onwetendheid. Die onwetendheid zorgt voor gigantische misverstanden.

Relatietherapie hoef je niet altijd met twee te volgen. Als een van beide partners aanvankelijk geen zin heeft, kan de ander die wel aan een gesprek toe is alvast een begin maken. Dat gegeven op zich kan al zorgen dat er ademruimte komt in het relatieconflict. 

Een relatieprobleem is vaak zo complex en ingewikkeld dat, zolang je er beide inzit, je zonder professionele hulp van buitenaf, steeds meer in de verwikkeling vast komt te zitten.

Mijn ervaring daarin is, hoever mensen soms uit elkaar gegroeid zijn, steeds een terugkeer van liefde mogelijk is.

Vaak ben ik verwonderd geweest dat liefde de eigenschap heeft om steeds terug te keren hoe hopeloos en uitzichtloos de situatie kan zijn. Als een relatie niet werkt, vind ik dat mensen echt uit elkaar moeten gaan. Maar alleen nadat men alles heeft geprobeerd, dan pas kan er een ‘goede’ scheiding tot stand komen.

Je kan je partner achterlaten, maar jezelf met je eigen gebreken en beperkingen neem je mee in een volgend avontuur.

Hoe hou je het leuk?

De grote uitdaging als je een relatie aangaat. Hoe hou je het stromend na 5, 10, 20, 30 jaar samen zijn? Heel vaak zie je mensen die al lang samen zijn er een beetje of helemaal uitgeblust bijlopen. Of de andere kant, men is super actief, super sociaal maar thuis één op één met de partner valt er niet veel meer te zeggen of te doen. Saaiheid, routine, voorspelbaarheid viert hoogtij.

Beide partners zijn diep van binnen eenzaam. In dit deel van de therapie gaan we aan het werk om vastgeroeste patronen te doorbreken. We geven opnieuw aandacht aan man-vrouw zijn binnen de relatie, seksualiteit en intimiteit.

Hier kan je mij bereiken : 011/37.17.37

bottom of page