top of page

De weg van verandering Clinckart Paul

Praktijk voor individuele en relatietherapie:

Depressie

Therapie voor depressie behandeling

Iemand die depressief is staat niet meer in verbinding met de werkelijkheid, en heeft het contact met zijn lichaam verloren. Men is zowel geestelijk als fysiek teneergeslagen. Een depressie is geen verdriet, maar dikwijls een verdediging ertegen. Als men probeert in stand te houden wat niet meer vol te houden is, dan wordt men dikwijls zonder te beseffen, depressief.

Heel vaak merk ik dat de problemen waar mensen mee komen niet de echte reden is van hun depressie. Daarachter zit dikwijls nog een ander probleem, een dieper probleem dat we verdrongen hebben.

Het is belangrijk om dat te achterhalen en duidelijk te krijgen. We voelen ons verdrietig en weten niet waarom. We verzetten ons dan tegen het verdriet en daardoor krijg je een depressie. Het verzet tegen het verdriet maakt ons depressief, niet het verdriet zelf.

Daarom is het belangrijk om dit samen met je therapeut verder uit te zoeken. Neem daarom voldoende rust. Wees geïnteresseerd in jezelf en in je gevoelens. Luister naar je lichaam. Probeer zoveel mogelijk dagdagelijks structuur in je leven te behouden. En maak tijd om te begrijpen wat er echt aan de hand is.

Uit ervaring weet ik dat een depressie kan omgezet worden in een lichtpunt.

bottom of page