De weg van verandering Clinckart Paul

Praktijk voor individuele en relatietherapie:

De psychologie van de tarot

0493 97 78 73

Tarot is een middel om jezelf beter te begrijpen. We maken een onderscheid tussen ons kleine ‘ik’ en ons grote ‘ik’ of tussen ons ego en het Zelf. Het grote ‘ik’ is veel wijzer en opener dan ons kleine ‘ik’. En via de tarot maakt het Zelf zich kenbaar. Er is een goede instelling nodig om met tarot te werken. Je beseft bij jezelf, met wat je nu kan en weet lukt het niet om dit probleem op te lossen of de zin ervan te zien.
Je bent bereid om jezelf open te stellen en te zien wat er is. Dan kan tarot hulp zijn.

Met tarot werken betekent dat je het vertrouwen hebt dat je zinvolle kaarten zal trekken, ook al weet je dat de interpretatie moeilijk is. Hoe verklaar je de kaarten? Het beste is je eigen interpretatie, wat de kaart bij jou oproept, wat jij ziet in de kaart zegt iets over jou.

Het is niet altijd makkelijk om te begrijpen wat de kaart je vertelt en daarmee bedoel ik dat je moed en oprechtheid nodig hebt om te kijken naar een kaart. Het kan soms heel confronterend zijn, zodat je het liever niet ziet. En dan heb ik het niet alleen over negatieve dingen, het kan evengoed moeilijk zijn iets positief van jezelf te zien.

Toch kan het ook een hulpmiddel zijn om de symbolen van de kaarten te kennen zodat je de kaart ook op een andere manier kan begrijpen. Uitleg omtrent:

  • De grote arcana : archetypische beelden

  • De kleine arcana : met staven, kelken, zwaarden en munten

  • De hofkaarten

  • De getallen

  • Yin en yang

  • Verschillende kaartleggingen

Wilt u graag meer weten?